Erten Konak Oteli Adresi Telefon Numarası

İstanbul tarihi yarımadada Sultanahmet Akbıyık Caddesinde Roma ve Bizans sur kuleleri üzerinde! 20. yy başlarında General Cemal tarafından yaptırılmış 2 evden oluşan karnıyarık modeli, Korunması gereken 2. sınıf Tarihi Eser olarak tescilli, 4 katlı ana konak binası ve 1 evden oluşan ahşap kişilikli, Sultan Ahmet kimlikli konak.

Otelin Restorasyonunu yapan işletmecisi ERTEN TURİZM İşletmeciliği ve Danışmanlık Tic. A.Ş. tarafından 2004 yılında satın alınarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’ndan alınan izinler ile aslına uygun olarak restore edilmiştir…General Cemal’in yaşadığı dönemde ön bahçeye faytonu ile girip faytonun park ederek konağa girermiş. Arka bahçe hareminin oturduğu dışarı kapalı bahçedir.
Konak Sultan Ahmet camiine ve Sultanahmet Meydanına, Ayasofya Müzesine, Topkapı Sarayına, Yerebatan Sarnıcına ve müzelere 100 metre mesafededir. İstanbul’un tarihi dokusunun kalbindedir. Konaktan elinizle Sultanahmet Camii’ne, Mavi Camiye dokunabilirsiniz.

1970 yıllarında çevrilen Hacivat ile Karagöz gibi tarihi kimlikli Türk filmlerine de ev sahipliği yapan 16 odalı bu Konak, Osmanlı ve Türk yaşam ve dekorasyon objeleri kullanılarak Ailenin kişilikli ve titiz kültür kimliğiyle, o dönemin yaşamını , kültür ve tarihini yaşatmak için aslına uygun olarak restore edilmiştir.

Bu Konakta konaklarken kendisinizi bir Osmanlı konağında yaşarken bulacaksınız. Konakta ısıtma ve soğutma merkezi sistem ile sağlanmaktadır. Konağın dört katında bulunan 16 adet delüks odalarda internet erişimi, yangın dedektörleri, yanmaz kumaşlar ile yapılmış yataklar ve perdeler, minibar, tv, çalışma masası vardır. Banyolarda jakuzi, farklı duvar karoları ile İtalyan roca vitrifiye malzemesi kullanılmıştır. Konakta otopark ve kuru temizleme hizmeti sağlanmaktadır.
Her türlü sorunuz ve destek için bize ulaşın
Adres : Akbıyık Cad. Akbıyık Değirmen Sk. 8-10 Sultanahmet/Eminönü İstanbul/TURKEY
Telefon : +90 212 458 50 00
Faks : +90 212 458 50 30
E-Posta : info@ertenkonak.com

Erten Konak Oteli Adresi Telefon Numarası

Blog Archive

Sayfalar

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kayıt Ol

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to TURİZM CAFE TURİZMCAFE by Email
ingilterevizesi ingilterevizesi