Türkiye’de Online Çiçek Çiçekçi Yasemin

Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Yasemin Yasemin sıcaklığa iyi dayanabilen bir bitkidir. Ancak O oC’nin altındaki sıcaklıklara çok hassastır. Özellikle Şubat ayında hafif gece donları zararlı olmaktadır. Bu zarar şayet kış kesimi erken yapılmış ve bitki sürgün vermeye hazırlanıyor ise daha da yüksek olmaktadır. İspanyol yasemini hafif kumlu ve derin topraklarda çok iyi büyür. Zira ağır topraklara göre hafif topraklarda köklenme daha çabuk olmaktadır. Ayrıca kök çürümesi ağır topraklarda sık rastlanmasına karşın, hafif topraklarda genellikle pek görülmez. Ancak bitkinin gelişimi ve daha fazla çiçek vermesi, hatta çiçeklerdeki uçucu yağ oranı ağır topraklarda yetiştirildiğinde daha yüksektir. Yetiştirme Tekniği: İspanyol Yasemininde genellikle vegetatif organlarla üretim yapılır. Bu ise iki şekilde uygulanır. Çelikle Üretim: Çelikle üretim Ekim ortasına kadar yapılabilmektedir. Bunun için yaklaşık 20 cm uzunlukta ve 0.5 cm kalınlıkta iyi olgunlaşmış, tek yıllık odunlaşmış çubuklar kullanır. İlkbaharda üretim Mart ortasına kadar yapılır ise de mümkünse daha öne almak iyidir. Ayrıca ilkbahar üretiminde daha ince çelik kullanmak mümkündür. Buda köklenmenin daha çabuk olmasını sağlar. Çeliklerde iyi bir köklenmenin olması için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekir. Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi · Üretim ortamı (kumlu-tınlı toprak karışımı) dezenfekte edilmeli, böylece sağlıklı çelikler elde edilmelidir, · Üretim ortamında sıcaklık mümkün olduğu kadar stabil olmalı ve 18 oC’nin altına düşmemeli, · Üretim ortamında rutubet oranı sabit tutulmalı, toprak kaymak bağlamamalı, · Sulamaya özen göstermeli, şayet mümkün ise oransal nemi çok yükseltecek bir düzen kurulmalıdır. · Üretim ortamı iyi gölgelendirilmeli (% 50) ve rüzgardan korunmalıdır. · Üretim ortamı kışın bir plastik örtü ile örtülmeli ve hafif ısıtılmalıdır. Bu hususlara dikkat edilmediği takdirde iyi bir köklendirme olması mümkün değildir. Daldırma ile Üretim: Bu yöntemin olumsuz yönü; bu yöntemin uygulanabilmesi için kuvvetli bir ana bitkinin bulunması ve büyük bir parçasının toprağa gömülmesinin zorunlu olmasıdır. Ancak bu yöntemde köklenme daha hızlı ve garantili olmaktadır. Daldırma Ocak ayından Mayıs ayına kadar yapılabilmektedir. Ayrıca Ağustos-Eylül aylarında da uygundur. Daldırmada ana bitkinin bulunduğu toprağın rutubetli tutulması gerekmektedir. Daldırmada henüz odunlaşmamış, uzun sürgünler kullanılır ve bunlar en az 5 cm toprağa gömülür. Boğum yerlerindeki yaprakları kesmek gereklidir. Böylece köklenme hızlandırılmış olmaktadır. İyi bir ana bitkiden 8-15 kadar daldırma çubuk elde edilebilir ve bunlar ortalama 2 ay içinde köklenirler. Daldırma ile oluşan genç bitkiyi ana bitkiden ayırmadan 2-3 hafta önce biraz daha kuvvetli genç bitki elde edilir. Üretimde Toprak Hazırlığı: İyi kültür şartlarında yasemin plantajından 15 yıldan fazla bir süre faydalanmak ve iyi bir verim almak mümkündür. Bu nedenle plantaj kurulurken yabancı otlardan arı olması, iyi drenajlı bulunması ve çok derin işlenmesi gerekmektedir. Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Bunun için şu işlerin yapılması zorunludur. · Çiftlik gübresi ve ticari gübre verilmeli · Bir defa derin sürülmeli (40 cm) · İki-üç defa diskaro çekilmeli · Tesfiye edilmeli · Bitki ve su kanalları yapılmalı · Toprakta bitkinin dikileceği çukur veya delikler açılmalı · Toprak dezenfekte edilmelidir. Çeliklerin Şaşırtılması: Köklenmemiş çelikler şaşırtmada herhangi bir öneme haiz değildir. Zira bunların köklenmesi için gerekli bakımları (sulama, yabancı otları ayıklama ve çapalama) çok pahalıdır. Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi Türkiye’de Online Çiçek Göndermede Lider Çiçekçi

Sayfalar

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kayıt Ol

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to TURİZM CAFE TURİZMCAFE by Email
ingilterevizesi ingilterevizesi